Home > rubrik > besokkemana > 6 Tempat yang Recommended di Majalengka untuk Menikmati Malam Tahun Baru
jadi pengen bawa pasangan kesini, tapi masih jomblo. kumaha tah? via @denifeber

6 Tempat yang Recommended di Majalengka untuk Menikmati Malam Tahun Baru

besoksenin.co  Tahun baru, resolusi baru, harapan baru, semangat baru, teman baru, pacar baru, status baru, dan nanti kita warga Majalengka akan memiliki pemimpin baru.

Masing-masing orang sudah memiliki rencana untuk memulai tahun baru 2018. Bahkan tak hanya rencana memulai tahun baru 2018, tetapi banyak orang yang sudah merencanakan mengakhiri taun 2017 di mana, ngapain, dengan siapa.

Bagi kamu kamu sobat bsco yang masih bingung mengakhiri tahun baru di mana, 6 tempat recommended di Majalengka ini bisa menjadi opsi kamu. Yuk, sikat miring!

1. Alun-alun Majalengka, Tentu Saja

Alun-alun Majalengka sebagai pusat pemerintahan Kabupaten Majalengka memang menjadi salah satu spot favorit bagi warga Majalengka untuk merayakan malam tahun baru.

Alun-alun Majalengka via @wildanabdirahman

Setiap tahunnya selalu ada perayaan tahun baru yang meriah di sini. Gak sekedar menyalakan kembang api ketika tepat pukul 00.00, tapi juga di sini ada pawai oleh para santri dan siswa-siswi yang dimulai setelah isya, kemudian ada juga hiburan yang telah disediakan panitia.

Jadi bagi sobat bsco yang butuh hiburan dari sore sampai tengah malam, datanglah ke Alun-alun Majalengka. Apalagi buat kamu yang masih jomblo, kali aja ketemu jodoh d isini gegara kamu gak sengaja nyenggol cewek cantik di jalan, terus buku ceweknya jatuh, saling ambil buku, dan kemudian tertabrak kuda lumping karena kamu kelamaan di tengah jalan.

2. Paraland, Gak Salah Lagi

jadi pengen bawa pasangan kesini, tapi masih jomblo. kumaha tah? via @denifeber

Nah, ini dia tempat yang lagi hits bingit di Majalengka. Paraland yang berlokasi di kawasan paralayang Gunung Panten memang menjadi tujuan utama bagi warga Majalengka dan sekitarnya. Selain karena pemandangan indahnya ketika malam hari, juga karena di sini, kamu bisa melihat Majalengka dari kaler ke kidul.

Selain pemandangan indah, di sini memang tempatnya romantis. Banyak juga spot foto, bahkan cocok juga buat kamu yang pengen nyanta. Apalagi kalau ke sininya bareng pasangan orang lain, beeeuh pasti tambah romantis dan mengakhiri tahun 2017 dengan penuh kebahagiaan.

Tapi bagi sobat bsco yang mau ke Paraland harus berangkat dari sore hari. Karena kalau gak buru-buru datang nanti kamu kebagian tempat parkir yang jauh. Eh, tapi gakpapa sih kalau kamu emang lagi gendutan sih malah bagus parkir nya agak jauh biar sekalian bakar lemak.

3. Puncak Ciremai, Agar Malam Tertantang

Prisia Nasution di puncak Majakuninng Ciremai 3078 via @prisia

Bagi sobat bsco yang suka mendaki (maksudnya bukan daki yang ada di… ah sudahlah), menikmati keindahan dari atas ketinggian, maka puncak Ciremai adalah pilihan yang tepat untuk menikmati malam tahun baru.

Buat sobat bsco yang jomblo, jangan khawatir kamu kesana akan kesepian. Karena biasanya banyak yang sengaja mendaki ketika malam tahun baru.

Jadi, dijamin deh walaupun kamu nanti berada di puncak gunung kamu gak akan kesepian. Justru kamu bakalan punya banyak teman baru atau bahkan ketemu teman hidup. Kan keren kalau kamu ketemu jodoh di puncak gunung tertinggi di Jawa Barat, bisa jadi buat bahan caritaeun ka anak incu.

Baca juga: 12 Tipe Orang Berdasarkan Cara Merayakan Tahun Baru, Kamu Masuk Tipe yang Mana?

4. Leuwimunding yang Bikin Kamu Merinding Keren

Korsel di Leuwimunding via @renitaaul

Leuwimunding? Di mana tuh? Ada apa emang disana? Mungkin itu yang pertama terlintas di benak sobat bsco. Kenapa Leuwimunding menjadi salah satu tempat yang recommended untuk merayakan malam tahun baru?

Di Leuwimunding ada korsel alias pasar malam yang nanti malam tahun baru buka dari sore hingga tengah malam. Nanti tepat tengah malam akan ada penyulutan kembang api.

Selain korsel di alun-alun Leuwimunding, sobat bsco juga bisa ke menimmati malam tahun baru di cadas gantung atau bukit kayas seperti ini

bukit kayas Leuwimunding malam hari via @azharquddusnugraha

Khusus buat sobat bsco yang mau ke sini, disarankan sekalian camping, karena nanti selain melihat kembang api, kamu juga bisa melihat indahnya sunrise seperti ini

sunrise di bukit kayas via @azharquddusnugraha

5. Nongkrong di Warung Kopi, padahal Nyari Free Wifi

Warkop yang sudah menjamur di berbagai sudut Majalengka bisa menjadi salah satu opsi untuk sobat bsco menghabiskan malam tahun baru, apalagi kalo warkopnya free wifi.

ngopi via chevanon photography

Buat kaum HP miring, bisa nih mabar sambil menunggu pergantian tahun. Tapi tenang, kalau kamu bukan pemain game, kamu bisa gunakan free wifi nya buat stalking mantan atau gebetan untuk menentukan masa depan. Mau balikan sama mantan atau jadian sama gebetan.

6. Rumah Karena Cintaku di Sini

Nah ini nih, ketika mayoritas orang rela berjubel berdesak-desakan di keramaian, rumah masih menjadi tempat favorit untuk merayakan malam pergantian tahun baru. Pasti ada saja sobat bsco yang hanya ingin bersantai di rumah menyendiri, berkumpul bersama hangatnya kemesraan keluarga, atau justru tidur di rumah dan gak menganggap bahwa malam pergantian tahun itu adalah hal yang luar biasa.

santai di rumah via pixabay

Apalagi buat para kaum introvert yang gak suka sama keramaian, rumah atau tepatnya kamar dan kasur adalah tempat yang recommended untuk menikmati malam pergantian tahun baru.

Nah, sobat bsco. Itu dia opsi untuk menikmati malam pergantian tahun. Di manapun kalian merayakannya, tetap harus hati-hati dan dipersiapkan segalanya biar gak terjadi hal-hal yang gak diinginkan.

Editor: Fakhrul Azharie

Facebook Comments

About Erik Ichwana

Sabisa - bisa, Kudu Bisa, Pasti Bisa

Check Also

GGM

Gelanggang Olahraga kok jadi Serbaguna?

Gelanggang Olahraga kok Jadi Serbaguna? besoksenin.co – Orang Indonesia biasanya senang menyulap sesuatu menjadi hal …

64 comments

  1. Thanks for the article.Thanks Again. Fantastic.

  2. veTSOF We stumbled over right here by a unique web page and believed I might check issues out. I like what I see so now i am following you. Look forward to locating out about your web page for a second time.

  3. Really informative article post.Much thanks again. Great.

  4. I really like and appreciate your blog article.Really looking forward to read more.

  5. It’s actually a nice and helpful piece of info. I’m glad that you shared this useful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

  6. Major thankies for the blog article. Keep writing.

  7. “Hello! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding one? Thanks a lot!”

  8. Thanks so much for the article post.Much thanks again. Want more.

  9. magnificent issues altogether, you simply won a emblem new reader. What would you suggest about your publish that you made a few days in the past? Any positive?

  10. Very informative article post.Really thank you! Fantastic.

  11. “I just discovered using Joomla for dynamic website design but feel the limitation on use of templates is a major minus. I think it should be possible to use my own template in the design. Anyone help?.”

  12. Thanks for sharing these kind of wonderful content. In addition, the perfect travel and also medical insurance approach can often reduce those issues that come with travelling abroad. Any medical emergency can in the near future become very expensive and that’s sure to quickly impose a financial weight on the family finances. Having in place the great travel insurance program prior to leaving is well worth the time and effort. Cheers

  13. This blog is definitely educating and also informative. I have chosen a bunch of handy tips out of this amazing blog. I ad love to return every once in a while. Thanks!

  14. I am so grateful for your post.Really thank you! Will read on…

  15. rencontre gratuit en belge How to get your customized blogspot to appear on google search?

  16. Thanks again for the blog article.Really thank you! Cool.

  17. Say, you got a nice article post.Much thanks again.

  18. I really thankful to find this internet site on bing, just what I was looking for also saved to fav.

  19. This is one awesome article.Really thank you! Really Great.

  20. Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is great, let alone the content!

  21. Thanks for the blog.Really looking forward to read more.

  22. Hi, Neat post. There is a problem together with your web site in web explorer, may check this… IE still is the marketplace leader and a big element of folks will pass over your magnificent writing because of this problem.

  23. Very informative blog post.Really looking forward to read more.

  24. “Thanks so much for the post.Thanks Again. Cool.”

  25. Im thankful for the article post. Will read on…

  26. This is one awesome blog post.Thanks Again. Awesome.

  27. This particular blog is really cool additionally amusing. I have found helluva handy advices out of this source. I ad love to visit it over and over again. Thanks a lot!

  28. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

  29. I truly enjoy studying on this internet site , it has superb blog posts. “We find comfort among those who agree with us–growth among those who don’t.” by Frank A. Clark.

  30. Thanks-a-mundo for the blog.Really thank you! Much obliged.

  31. Major thankies for the blog article.Thanks Again. Fantastic.

  32. Thanks so much for the blog article.Really thank you! Awesome.

  33. Simply a smiling visitant here to share the love (:, btw outstanding design. He profits most who serves best. by Arthur F. Sheldon.

  34. you have got a terrific weblog here! would you wish to make some invite posts on my weblog?

  35. seo in canada

    Thanks for sharing this first-class article. Very interesting ideas! (as always, btw)

  36. Really informative article.Much thanks again. Will read on…

  37. seo vancouver bc

    In my opinion, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

  38. vancouver seo consultant

    Very nice post and right to the point. I am not sure if this is actually the best place to ask but do you folks have any thoughts on where to get some professional writers? Thx

  39. vancouver seo services

    Regards for this marvellous post, I am glad I discovered this web site on yahoo.

  40. vancouver seo consultant

    LOUIS VUITTON OUTLET LOUIS VUITTON OUTLET

  41. Great site. A lot of helpful information here. I¡¦m sending it to a few buddies ans additionally sharing in delicious. And naturally, thank you on your sweat!

  42. beginner39s guide google webmaster tools

    It is best to participate in a contest for the most effective blogs on the web. I will recommend this website!

  43. Appreciate you sharing, great article post. Keep writing.

  44. seo company vancouver

    Thanks again for the blog post.Much thanks again.

  45. seo specialist ottawa

    Keep up the abundant labor , I recite hardly any blog posts on this locate and I believe that your blog is rattling interesting and contains sets of fantastic information.

  46. Looking forward to reading more. Great article.Really looking forward to read more. Really Cool.

  47. Thank you for any other great article. The place else could anybody get that type of information in such an ideal approach of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I’m on the look for such information.

  48. aso in vancouver

    I think this is a real great article.Thanks Again. Want more.

  49. enterprise seo application

    It as actually a great and useful piece of information. I am satisfied that you shared this useful tidbit with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

  50. sex toy store near me

    to carry this out efficiently, appropriately and safely.

  51. clothes for kids

    Major Thanks For This Article I am thankful for the superb article post. In fact looking forward to continue reading. Will read on

  52. seo vancouver

    Super-Duper site! I am loving it!! Will come back again. I am bookmarking your feeds also

  53. Great write-up, I am regular visitor of one’s blog, maintain up the nice operate, and It’s going to be a regular visitor for a lengthy time.

  54. seo vancouver

    You hit the nail on the head my friend! Some people just don at get it!

  55. seo vancouver

    You, my pal, ROCK! I found exactly the information I already searched everywhere and simply couldn at find it. What an ideal web-site.

  56. seo vancouver

    Melanie Wow! Thank you! I constantly needed to write on my site something like that. Can I take a portion of your post to my site?

  57. I really enjoy the article post.Much thanks again. Keep writing.

  58. seo vancouver

    I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

  59. seo vancouver

    Look advanced to far added agreeable from you! However,

  60. I consider something truly special in this internet site.

  61. affiliate marketing company in nigeria

    We stumbled over here by a different web page and thought I might check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to checking out your web page repeatedly.

Tinggalkan Balasan