Home > berita > Apa yang Baru dari Acara Bazar SMAN 1 Majalengka Kali ini? Yang Jelas, Tradisinya mah Pasti Sama dari Tahun ke Tahun

Apa yang Baru dari Acara Bazar SMAN 1 Majalengka Kali ini? Yang Jelas, Tradisinya mah Pasti Sama dari Tahun ke Tahun

besoksenin.co – Tahun ini, SMAN 1 Majalengka mengadakan bazar rutinan dengan tema acara Pesona Indonesia. Dari tahun ke tahun ada saja hal baru yang ditampilkan, seperti gebetan yang sudah lama nggak ketemu dan tiba-tiba tambah cakep hehehe. Bisa terlihat dari dekorasinya yang semakin kekinian, ukuran panggung yang semakin megah dan mewah, hingga rangkaian acara yang semakin variatif.

Majalengka digoyaaaaaaaang via dokumen dari panitia

Kali ini, kamu akan dimanjakan oleh kuliner dan dekorasi Nusantara dari Sabang sampai Merauke melalui 38 stand yang tersedia. Tidak hanya itu, rangkaian acara lainnya pun bisa diikuti oleh semua kalangan usia. Mulai dari perlombaan untuk tingkat TK hingga SMA, dan panggung hiburan yang dimeriahkan oleh artis indie Majalengka sampai artis ibu kota, seperti DJ Freyya.

Tari saman yang berasal dari Aceh via dokumen dari panitia

“Di hari terakhir ada acara jalan santai untuk alumni dan dibuka oleh Bupati Majalengka. Doorprize-nya ada kulkas, sepeda…” bocoran Khaerul, Mitratama Smansa 2018.

Tapi dibalik perkembangan yang terjadi, di sini bsco mencoba menganalisa tradisi yang nggak berubah bahkan sejak bazar pertama kali dilaksanakan, apa aja ya?

1. Daftar Menu Misterius

Nama makanannya kayak syarat buat ospek, sulit ditebak via dokumen dari panitia

Es Pocong, MANTAN blak, Itje Tjream, Rossen Kuchen, Rice sa Goreng, dan nama-nama menu unik lainnya menjadi hal yang wajib dipikirkan oleh semua pemilik stand. Mungkin ini berlaku untuk kebanyakan wirausahawan pada umumnya, tapi yang bikin misterius adalah terkadang nama-nama aneh ini berwujud makanan sehari-hari dan nggak jarang bikin pembeli mikir sendiri “Kok makanan ini namanya bisa gitu? Apa hubungannya?”

2. Café Bertenda

Cafe-cafean tapi kaya di cafe beneran via dokumen dari panitia

Meskipun hanya tenda-tenda sederhana seperti bazar pada umumnya, tapi dekorasinya nggak kalah dengan café. Ada iringan musik, pelayannya pakai baju seragaman, ada dekorasi unik yang menggambarkan nama stand, sampai disediakan permainan untuk menunggu pesanan tersaji.

3. Jual Kupon ke Penjuru RT

Makin malam makin mantap acaranya via dokumen dari panitia

Bagi alumni Smansa tentu tahu dengan strategi marketing jual kupon ini. Setiap siswa akan mendapatkan sejumlah kupon yang bisa digunakan untuk bertransaksi di kawasan bazar. Karena nggak mungkin dihabiskan sendirian, orang rumah akan jadi target utama penjualan kupon. Sebagai perluasan pasar, teman-teman arisan mama pun jadi sasaran, nggak lupa temen sepedaannya adik juga jadi target penjualan, bahkan keluarga si doi juga pasti ditawarin.

4. Stand DPR

Nongkrong-nongkrong cantik, cantik-cantik ko nongkrong via dokumen dari panitia

DPR alias Di bawah Pohon Rindang. Ini menjadi lokasi terhoror untuk kebanyakan siswa. Bukan karena ada cerita mistis, tapi karena lokasinya berada di belakang beberapa stand, jadi tidak begitu mencolok bagi pengunjung. Meskipun begitu, stand ini bisa menjadi primadona di siang bolong, karena tempatnya paling adem dibanding stand lain (namanya juga di bawah pohon rindang, pasti adem lah).

5. Mendadak Kompak

Ada yang mau foto bareng salah satu maskotnya? via dokumen dari panitia

Sudah jadi rahasia umum, dengan jumlah siswa per kelas sekitar 30 orang pasti ada aja satu dua orang yang biasanya disuruh bayar kas susah apalagi nyapu kelas pas jadwal piket. Tapi khusus di acara ini semua orang akan lebih kejam dibanding direktur perusahaan, semua orang akan mendapat peran untuk berpartisipasi di stand kelas masing-masing. Kalo ketahuan ada yang mangkir dari tugas pasti akan dipelototi sambil dinasihati dengan kata-kata manis menusuk. Demi menghindari kerugian, semua orang harus membayarnya dengan usaha paling maksimal dalam memasarkan stand-nya.

 

Yang ini bonus buat para jomblowati, foto Mitratama (ketua osis) tahun ini via dokumen dari panitia
Facebook Comments

About Riksa Buanadewi

Check Also

Pengalaman Jadi Alumni Sekolah Favorit dan Bodo Amat Sistem Zonasi

besoksenin.co – Sebagai orang hoki yang pernah belajar di sekolah favorit, kayaknya saya perlu berbagi …

56 comments

  1. Great blog post.Really thank you! Keep writing.

  2. Wow, great blog.Thanks Again. Will read on…

  3. zjEvJV Really appreciate you sharing this blog. Will read on

  4. Appreciate you sharing, great blog post.Thanks Again.

  5. Thank you ever so for you blog post.Really looking forward to read more. Really Cool.

  6. Thank you ever so for you post.Really looking forward to read more. Really Great.

  7. Major thanks for the post.Thanks Again. Really Cool.

  8. This is one awesome article post.Much thanks again. Great.

  9. Thanks-a-mundo for the article post.Really thank you! Will read on…

  10. I really liked your blog post.Thanks Again. Cool.

  11. “I appreciate you sharing this post. Really Great.”

  12. I really enjoy the blog.Much thanks again.

  13. “Wow that was odd. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up.”

  14. I really liked your article.Really thank you! Want more.

  15. This very blog is definitely entertaining and besides diverting. I have picked up a bunch of handy things out of this source. I ad love to visit it over and over again. Thanks!

  16. Thanks for sharing, this is a fantastic article post.Much thanks again. Keep writing.

  17. please stop by the internet sites we follow, like this one particular, because it represents our picks in the web

  18. Im thankful for the blog article.Thanks Again. Cool.

  19. My brother suggested I might like this website. He was entirely right. This post actually made my day. You cann at imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

  20. Appreciate you sharing, great article post.Much thanks again. Cool.

  21. wow, awesome blog.Really looking forward to read more. Want more.

  22. “Appreciate you sharing, great blog article.Much thanks again. Will read on…”

  23. Thanks so much for the article. Will read on…

  24. Really appreciate you sharing this article.Thanks Again. Cool.

  25. your blog. It appears as though some of the text within your posts are running off the screen.

  26. Well done for posting on this subject. There is not enough content posted about it (not particularly good anyway). It is pleasing to see it receiving a little bit more coverage. Cheers!

  27. It as rather a great along with handy part of details. I will be satisfied that you simply contributed this convenient info about. Remember to keep us informed this way. Appreciate your spreading.

  28. Very nice info and straight to the point. I don at know if this is actually the best place to ask but do you folks have any ideea where to employ some professional writers? Thanks in advance

  29. Really enjoyed this article post. Want more.

  30. I?d need to examine with you here. Which isn at one thing I normally do! I get pleasure from studying a submit that can make folks think. Additionally, thanks for permitting me to remark!

  31. Say, you got a nice blog article.Thanks Again. Really Great.

  32. vancouver seo agency

    Informative article, exactly what I needed.

  33. seo vancouver bc

    Major thankies for the post.Much thanks again. Want more.

  34. seo marketing vancouver

    I truly appreciate this blog.Really thank you! Awesome.

  35. It as difficult to find knowledgeable people about this topic, but you seem like you know what you are talking about! Thanks

  36. I really like and appreciate your blog article. Much obliged.

  37. vancouver island seo

    I think this is a real great blog article. Cool.

  38. cro expert in ca

    You can certainly see your enthusiasm within the work you write.

  39. Thanks again for the post.Really thank you! Really Great.

  40. vancouverseo.com

    It’а†s really a nice and helpful piece of info. I am glad that you just shared this useful info with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

  41. search engine marketing canada

    Remarkable! Its actually amazing paragraph, I have got much clear idea concerning from this article.

  42. vancouver search engine optimization

    Really enjoyed this article.Thanks Again.

  43. seo analytics call tracking ontario

    Really enjoyed this post.Really thank you! Fantastic.

  44. seo packages

    Thank you for another great article. Where else could anybody get that kind of info in such a perfect way of writing? I have a presentation next week, and I am on the look for such information.

  45. sex shop new york

    Really enjoyed this article post.Really looking forward to read more. Want more.

  46. seo vancouver

    Well I sincerely enjoyed studying it. This tip procured by you is very constructive for accurate planning.

  47. seo vancouver

    It`s really a nice and helpful piece of info. I am happy that you just shared this useful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

  48. seo vancouver

    wow, awesome article post.Much thanks again. Keep writing.

  49. seo vancouver

    Very informative post.Much thanks again. Cool.

  50. seo vancouver

    Utterly pent subject material, Really enjoyed reading through.

  51. seo vancouver

    It as very straightforward to find out any topic on web as compared to books, as I fount this article at this site.

  52. Thanks a lot for the blog.Thanks Again. Will read on…

  53. seo vancouver

    This very blog is obviously awesome and also informative. I have chosen a lot of interesting things out of this amazing blog. I ad love to return over and over again. Thanks a bunch!

  54. seo vancouver

    Thanks for the article post.Really thank you! Awesome.

  55. pay per click affiliate programs in nigeria

    There as noticeably a bundle to find out about this. I assume you made sure nice factors in options also.

Tinggalkan Balasan