Home > besoksekolah > Inilah 10 Hal yang Bikin Alumni Nesama Gagal Move On dari Masa Putih-Birutua
Nesama via @infonesama

Inilah 10 Hal yang Bikin Alumni Nesama Gagal Move On dari Masa Putih-Birutua

besoksenin.co – Kata siapa masa sekolah yang seru itu cuma masa putih-abu? Putih-birutua juga seru. Apalagi kalau mengenang bersekolah di SMP paling tua se-Majalengka. Kira-kira apa, ya, yang bikin alumni SMP Negeri 1 Majalengka ingin kembali memakai seragam putih-birutua?

1. Guru

Guru unggul juga gaul via Eka Yuliatika on Facebook

Gimana kalo sobat bsco punya guru yang super unik? Masih ingat siapa guru yang suka mengelitik telapak tangan saat bersalaman? Atau, yang suka bilang “lingtay” ketika merasa greget? Atau juga, guru yang selalu disebut si tangan setan karena terlalu kreatif? Atau, guru yang selalu nyentrik dengan khas Sunda-nya? Oya, satu lagi. Ingatkah kamu pada guru yang jalannya cepat? Sedetik di sini, sedetik di sana. Mungkin, beliau punya kagebunshin no jutsu.

2. Makanan Kantin

Cimol basah ini selalu hits dari waktu ke waktu – cimol basah via cookpad

Jangan ngaku alumni kalau belum ngerasain sensasi berdesakan kayak nonton konser di kantin. Banyak makanan dan minuman yang ditawarkan di sini. Dari mi goreng mang Oji, bakso, sampai cimol basah yang fenomenal. Kadang, kantin juga sebagai tempat pelarian jam kosong.

3. Mading Kamar Mandi

Tembok jadi buku diari, ya? – coretan dinding via Pixabay

(nama orang, kelas) sok cantik

Kalian pasti ingat bahwa di sana terdapat mading yang rubriknya perihal curcol, caci maki, atau komentar tanggapan yang sok bijak. Biasanya, peminat terbanyak adalah ciwi-ciwi gabut yang bawa correction pen atau spidol ke kamar mandi.

4. Ruang-ruang Penting Siswa

Semoga nanti UKSnya ada AC, ya – ruang UKS via alatkesehatan(.)id

Siapa yang rajin ke perpustakaan selama masa putih-birutua? Jujur saja, sobat bsco alumni Nesama pasti lebih memburu novel ketimbang buku pelajarannya. Novel baru masuk aja seminggu kemudian sampulnya udah lepas, sedangkan buku pelajaran masih rapi. Sungguh murid yang sangat apik. Selain itu, pernah ke mana lagi? Ke ruang OSIS? Ke ruang ekskul? Ke kopsis cuma buat beli LKS? Atau, ke ruang UKS cuma buat tidur-tiduran sampe tidur beneran?

5. Ekstrakurikuler

Pasukan homogen Putri PUSAKA; kumpulan ciwi-ciwi idaman sepanjang masa – via dokumen pribadi Nadila

Setiap ekskul punya ciri khasnya masing-masing, loh. Masih ingat? Anak paskibra biasanya jaim, anak PKS biasanya pada kalem, anak PMR selalu terlihat ramah—yaiyalah, kalo gak ramah nanti yang sakit malah tambah sakit. Ekskul olahraga juga gak mau kalah ternyata, banyak kejuaraan yang diraih. Dari cabang olahraga darat mau pun olahraga air. Yang dulunya ikutan ekskul, pasti ga sia-sia dan ilmunya tentu aja bisa terpakai.

6. Tradisi sorak lapangan

Sambil nongki cantik dan bertengger—biasanya kelas di lantai atas—di depan kelas, murid Nesama akan mendadak menjadi jahil ketika jam istirahat atau hari bebas. Salah satunya adalah dengan melempar sepatu atau benda orang lain ke tengah lapangan. Saat pemiliknya hendak mengambil ke tengah lapang, suasana jadi riuh karena sorakan dan tepuk tangan meriah dari berbagai sudut.

7. Kegiatan keagamaan

“7x, kosong. 7y, kosong. 7z, kosong.”

Masih terngiang-ngiang suara itu, kan? Pengumuman apa coba? Yup! Infaq mingguan dari tiap kelas. Mengaku saja, pasti membandingkan jumlah infaq kelas sendiri dengan yang lain. Selain infaq, Nesama juga hits dengan program kuliah duha dan salat berjamaahnya. Pernah kuliah duha sampai di teras masjid? Kuliah duha ini hanya dilaksanakan hari Minggu, itu pun hanya dari jam delapan pagi hingga jam 10 pagi. Atau, pernah gagal kabur ketika keputrian? Salat Jumat di masjid sekolah? Hal itu disebabkan oleh pengurus OSIS sudah berjaga di gerbang utama yang mendadak dibenci ketika hari Jumat. Iya, kan?

8. Razia

Jika ada panggilan pengurus OSIS untuk kumpul, apa yang sobat bsco alumni Nesama pikirkan? Takziyah? Atau, razia? Nah, loh. Biasanya, para terdakwa yang melanggar aturan akan ditindak, seperti kaus kaki atau sepatu yang tidak sesuai akan dibawa sebelah. Pembawa ponsel akan kelabakan mencari tempat rahasia seperti belakang papan tulis, tumpukan alat kebersihan, tumpukan koran di kolong meja sampai ke tempat sampah. Panggilan itu akan biasa saja ketika hari Sabtu yang merupakan hari bebas untuk warga Nesama membawa gadget apapun dan menggunakan lab TIK beserta Wi-Fi-nya kapanpun.

Nesama via @infonesama

9. Ujian, isi soal sekaligus modus

Setiap pertengahan atau akhir semester, warga Nesama akan mendadak mendapat pasangan—untuk ujian. Biasanya akan menjadi meriah sekali ketika menjelang menit terakhir ujian. Ada yang pinjam penghapus, kertas kotretan orang lain, sapai pulpen yang tak pernah kembali. Saat ujian, banyak juga yang baper, yang cinlok karena disandingkan dengan partner ujian yang hits atau (lumayan) cakep.

10. Pegawai TU

Siapa yang suka isi spidol ke TU? Pasti tau, dong, siapa aja yang ada di sana? Kalau bapak berambut klimis yang suka stay di belakang tinta spidol, ingat? Atau, ibu bertubuh besar yang selalu memberikan penghapus papantulis atau spidol yang baru? Jujur saja, kalian hanya mengenalnya dengan sebutan bapak bel, bapak spidol dan ibu penghapus, tanpa tau nama aslinya.

 

Editor : Riza D. Januar

Facebook Comments

About Nadila D.

Aku adalah puisi; silakan tafsirkan sendiri.

Check Also

Waspada Terhadap Permainan Momo Challenge

besoksenin.co – Momo Challenge. Seantero jaga media kemarin dihebohkan dengan beredarnya Kiki Challenge yang dimana …

86 comments

  1. Keflex 500mg 3 Times A Day Canadian On Cialis Cardiopatici cialis price Cipro 500mg Tab Price

  2. Say, you got a nice blog article.Really looking forward to read more. Really Cool.

  3. Hey, thanks for the post. Fantastic.

  4. Igdgjt tiffany and co Secure Document Storage Advantages | West Coast Archives

  5. Thank you for your blog article.Really thank you! Really Cool.

  6. Muchos Gracias for your post.Really thank you! Will read on…

  7. Really appreciate you sharing this blog article.Thanks Again. Much obliged.

  8. Say, you got a nice post.Really looking forward to read more. Want more.

  9. I appreciate you sharing this blog. Really Cool.

  10. Im obliged for the blog post.Thanks Again. Want more.

  11. It as nearly impossible to find educated people for this subject, but you seem like you know what you are talking about! Thanks

  12. Utterly written subject matter, regards for information.

  13. visiting this website and reading very informative posts at this place.

  14. I visited a lot of website but I believe this one has got something extra in it. You can have brilliant ideas, but if you can at get them across, your ideas won at get you anywhere. by Lee Iacocca.

  15. Online Article Every once in a while we choose blogs that we read. Listed below are the latest sites that we choose

  16. Thanks for the post.Really thank you! Great.

  17. Im thankful for the blog.Thanks Again. Want more.

  18. “Really informative post.Much thanks again.”

  19. It’а†s in point of fact a great and helpful piece of information. I’а†m glad that you simply shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

  20. I think this is a real great blog.Really looking forward to read more. Really Cool.

  21. Great, thanks for sharing this blog post.Really looking forward to read more. Keep writing.

  22. You ave made some good points there. I looked on the net for additional information about the issue and found most people will go along with your views on this website.

  23. Super-Duper blog! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am bookmarking your feeds also

  24. wow, awesome blog.Much thanks again. Great.

  25. “I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this web site. Thanks , I will try and check back more frequently. How frequently you update your site?”

  26. I truly appreciate this blog post.Thanks Again. Really Cool.

  27. I appreciate you sharing this article post. Will read on…

  28. I truly appreciate this article post.Really thank you! Cool.

  29. Im obliged for the blog article.Really looking forward to read more. Much obliged.

  30. Thanks for the article.Much thanks again.

  31. Thanks for the article post.Really looking forward to read more. Really Great.

  32. Terrific post but I was wanting to know if you could write a litte more on this subject? I ad be very thankful if you could elaborate a little bit further. Kudos!

  33. Very neat blog article.Thanks Again. Really Great.

  34. A big thank you for your blog article.Really looking forward to read more. Keep writing.

  35. Wow, fantastic weblog format! How long have you been blogging for? you make running a blog look easy. The entire glance of your web site is great, let alone the content material!

  36. This is the right webpage for anyone who really wants to find out about

  37. Muchos Gracias for your blog.Thanks Again. Much obliged.

  38. I think this is a real great blog article.Really thank you! Really Great.

  39. Major thankies for the post.Much thanks again. Really Great.

  40. loans will be the method where you will get your cash.

  41. automotive warranties service

    that is the end of this write-up. Right here you

  42. แบคโฮ

    It as enormous that you are getting thoughts from this post as well as from our argument made at this time.

  43. local seo vancouver

    We stumbled over here by a different web page and thought I should check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to going over your web page yet again.

  44. A round of applause for your blog article. Really Great.

  45. Usually I don at read article on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to take a look at and do so! Your writing taste has been amazed me. Thanks, very nice article.

  46. seo in vancouver

    Spot on with this write-up, I absolutely feel this site needs a lot more attention. I all probably be returning to read more, thanks for the advice!

  47. vancouver seo services

    usually posts some really exciting stuff like this. If you are new to this site

  48. seo vancouver bc

    Its hard to find good help I am forever saying that its difficult to find quality help, but here is

  49. vancouver seo consultant

    Really appreciate you sharing this blog article.Really looking forward to read more. Fantastic.

  50. local seo vancouver

    it and i also have you book-marked to see new things in your blog.

  51. Spot on with this write-up, I seriously believe that this website needs a lot more attention. I all probably be back again to see more, thanks for the advice!

  52. vancouver seo companies

    Very interesting points you have noted , thanks for putting up.

  53. local seo vancouver

    magnificent points altogether, you simply gained a new reader. What might you recommend about your post that you just made a few days in the past? Any certain?

  54. MAILLOT ARSENAL ??????30????????????????5??????????????? | ????????

  55. Awesome blog.Really looking forward to read more. Want more.

  56. local optimization service canada

    There is certainly a lot to learn about this subject. I love all of the points you have made.

  57. local search marketing vancouver

    Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is excellent, let alone the content!

  58. vancouver island seo services

    Oakley dIspatch Sunglasses Appreciation to my father who shared with me regarding this webpage, this web site is in fact awesome.

  59. craigslist posting service

    Muchos Gracias for your blog post.Really thank you! Awesome.

  60. richmond seo expert

    Plz reply as I am looking to construct my own blog and would like

  61. Wow, great blog.Really looking forward to read more. Much obliged.

  62. "anonymous (not verified)" "time" "view" "track" "referrer" "user" "operations" "details"

    to be using? I am having some small security problems with

  63. seo vancouver ca

    I value the blog article.Really thank you! Keep writing.

  64. seo consultant in richmond bc canada

    Say, you got a nice blog article.Really looking forward to read more. Will read on…

  65. cro vancouver bc

    to be good. I have bookmarked it in my google bookmarks.

  66. Useful information. Fortunate me I discovered your website accidentally, and I am surprised why this twist of fate did not took place in advance! I bookmarked it.

  67. seo company in vancouver

    The hit musical Fela to be staged in Lagos

  68. baby clothes for girls

    That is a good tip particularly to those fresh to the blogosphere. Short but very accurate information Thanks for sharing this one. A must read post!

  69. uniform sale

    More about the author Why does Firefox not work since I downloaded yahoo instant messenger?

  70. Madrid Psicologos autorizados

    Red your site publish and beloved it. Have you at any time thought about visitor putting up on other associated weblogs comparable to your weblog?

  71. tipos de software contable

    Pretty! This has been an incredibly wonderful article. Many thanks for providing this info.

  72. seo vancouver

    Really informative article.Thanks Again. Fantastic.

  73. seo vancouver

    Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is great, let alone the content!

  74. seo vancouver

    Right now it sounds like Movable Type is the top blogging platform available right now. (from what I ave read) Is that what you are using on your blog?

  75. seo vancouver

    wow, awesome post.Thanks Again. Keep writing.

  76. seo vancouver

    Thanks again for the blog post.Really thank you! Much obliged.

  77. seo vancouver

    We all talk just a little about what you should speak about when is shows correspondence to because Perhaps this has much more than one meaning.

  78. seo vancouver

    This really solved my problem, thank you!

  79. seo vancouver

    Thanks for sharing, this is a fantastic blog post. Keep writing.

  80. seo vancouver

    There is certainly a great deal to find out about this topic. I love all of the points you made.

  81. pay per click affiliate programs in nigeria

    Say, you got a nice article.Much thanks again. Awesome.

  82. Frederique Constant Satin Strap

    Just wanna admit that this is invaluable , Thanks for taking your time to write this.

  83. INDIE ARTIST

    Too many times I passed over this link, and that was a mistake. I am pleased I will be back!

  84. Printed Tape

    The Silent Shard This could almost certainly be quite useful for a few of the employment I decide to you should not only with my blog site but

Tinggalkan Balasan