Home > rubrik > besokkemana > Waroeng Dialogue, Kafe Paling Fenomenal di Seantero Majalengka

Waroeng Dialogue, Kafe Paling Fenomenal di Seantero Majalengka

dialogue1

Anak muda Majalengka mana yang nggak kenal Waroeng Dialogue, penasaran dong bagaimana dan oleh siapa Waroeng Dialogue berdiri? Apa sih yang membedakan kafe ini dengan kafe lainnya di Majalengka?
Untuk ukuran kafe yang baru setahun berdiri, Waroeng Dialogue tergolong fenomenal. Salah satu buktinya adalah followers instagram mereka di @waroengdialogue yang nyaris menginjak 2k, atau yang paling banyak diantara kafe-kafe lain. Kafe yang resmi berdiri Maret 2016 ini, didirikan oleh Muhamad Yusyron, pemuda yang masih berusia 20 tahun, asal kecamatan Talaga, dibantu kedua temannya Restu Singgih dari Tasikmalaya, dan Muhamad Salman asal Sukabumi. Ide itu lahir ketika mereka bertiga sama-sama sekolah di SMK Kehutanan Kadipaten.
“Itu mungkin karena kita sendiri (founder) adalah anak muda, kami sering ditugaskan ke luar kota, dan melihat pengaruh media sosial untuk kami. Makanya kita set tempatnya dengan memiliki banyak spot foto. Tiap pengunjung pasti foto-foto di sini, dan langsung menguploadnya di sosmed mereka, terlebih kita arahkan agar mereka menggunakan hastag dan tag akun kita.” Jawab Yusyron, ketika besoksenin.co bertanya apa rahasia yang membuat kafenya fenomenal di kalangan anak muda Majalengka. Ia mengaku, kalau setahun pertama ini Waroeng Dialogue memang fokus pada social media. Dari pantauan kami, cara itu memang work banget, ketika spot-spot foto Waroeng Dialogue mulai menyebar di instagram, banyak yang penasaran “Ini dimana?” kemudian diserbu, hingga sekarang ada istilah ‘bukan anak hits Majalengka, kalau belum foto di sini (di salah satu spot foto Waroeng Dialogue).’

Yusyron mengaku ide kafe yang beralamat di Jalan Siti Armilah no 666 ini, lahir karena belum ada titik public space yang menjadi ruang kreatif generasi muda Majalengka, lalu mencoba mengutarakannya kepada sahabat-sahabatnya di asrama, disambut oleh Restu dan Salman, kemudian Restu mengusulkan akan lebih asik seandainya public space yang akan mereka buat bisa menghasilkan profit juga. Mereka bisa dapat income,dan ruang kreatif untuk Majalengka bisa terwujud lebih masuk akal.

“Kalau soal nama, mengapa Dialogue, karena dulu saat kita brainstorming (penjajakan ide), ada yang mengusulkan dialogue, karena kita sedang diskusi dan ada dialogue di dalamnya tentu saja. Nama itu juga sejalan dengan cita-cita kami yang ingin menjadikan tempat ini sebagai sarana anak-anak muda Majalengka melakukan dialog. Selain mengambil dialog dari versi penulisan bahasa inggris, ada lo dan gue juga di sana.” Diskusi Yusyron dan kawan-kawan terjadi sekitar awal tahun 2015, jadi jangan heran kalau saat ini Waroeng Dialogue terlihat memiliki konsep yang betul-betul matang.

dialogue4

Awalnya Waroeung Dialogue mau didirikan langsung di samping jalan raya loh, namun urung karena rasanya nggak pas kalau sesuai konsep yang sudah dibuat, jadi mereka bergeser ke tempat yang lebih hening, terpilihlah posisi Waroeng Dialogue seperti yang kita kenal sekarang.
Menurut Yusyron, yang membedakan Waroeng Dialogue dengan kafe lain adalah karena mereka mengutamakan kenyamanan, sett capacity pun dijaga agar dari meja ke meja tidak terlalu berdekatan, jadi pengunjung bisa melakukan diskusi. Yang paling menarik, ternyata setting Waroeng Dialogue, semuanya diatur oleh anak Majalengka, hingga ke gambar di dinding. “Kita sama sekali nggak pakai jasa, semua di sini karya anak Majalengka. Kita konsep, kita juga yang kerjakan. Itu yang bikin saya bangga.” Kata pengusaha muda ini.

Saat ini Waroeng Dialogue juga sudah menjalin kerja sama dengan beberapa band, komunitas beat box, hingga stand up comedy untuk menghibur para pengunjungnya di tiap malam minggu. Jadi untuk kamu anggota komunitas jomblo kesepian Majalengka, daripada satnight-nya hanya di rumah, datang saja ke Waroeng Dialogue, barangkali bertemu jodoh, kan? “Ayok yang punya band, komunitas, generasi muda majalengka atau apa pun yang membutuhkan stage space. Kita akan sangat welcome. Lebar (sayang) kalau nggak ada yang pakai.” Ajak pemuda asal lulusan SMPN 1 Talaga itu. Kafe dengan menu andalan Giant Milkshake ini juga diketahui sering dijadikan tempat ulang tahun, khususnya untuk pasangan muda Majalengka yang ingin merayakan ulang tahun pasangan lebih romantis. “Ulang tahun masih, kita juga bisa menyediakan dekor, kue, sampai dokumentasi bagi yang mau merayakan di sini.” Tambahnya.

dialogue3

Untuk terus memberi pelayanan terbaik, Wareong Dialogue memiliki dua fokus tahun ini. Memperkaya pilihan menu, termasuk mengembangkan menu mie dan ayam. Juga setting kapasitas, bagaimana agar pengunjung lebih nyaman lagi. Buat kamu pelanggan setia, tentu ini menjadi kabar baik, dan masih banyak lagi kejutan.

Waroeng Dialogue baru saja menggelar anniversary pertamanya. Selamat ulang tahun, semoga bisa tetap terhubung dan terus support anak muda Majalengka, ya! (Tommi)

Facebook Comments

About Tommi Pringadi

Making history

Check Also

Waspada Terhadap Permainan Momo Challenge

besoksenin.co – Momo Challenge. Seantero jaga media kemarin dihebohkan dengan beredarnya Kiki Challenge yang dimana …

49 comments

  1. Le Viagra En Libre cialis 40 mg Cialis One Day Effetti Collaterali

  2. Im thankful for the blog.Much thanks again. Fantastic.

  3. U5zIew Im grateful for the article.Thanks Again. Cool.

  4. “I was suggested this website via my cousin. I am now not certain whether this post is written through him as nobody else recognise such targeted about my difficulty. You’re incredible! Thanks!”

  5. Thanks so much for the blog post.Really thank you! Want more.

  6. Wow! This could be one particular of the most helpful blogs We ave ever arrive across on this subject. Actually Great. I am also a specialist in this topic therefore I can understand your hard work.

  7. Definitely believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be on the net the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

  8. “Pretty! This was an incredibly wonderful article. Many thanks for providing these details.”

  9. wow, awesome blog post.Much thanks again. Really Great.

  10. That is very interesting, You’re an overly skilled blogger. I’ve joined your rss feed and sit up for searching for extra of your great post. Additionally, I’ve shared your web site in my social networks!

  11. I think this is a real great blog.Thanks Again. Much obliged.

  12. I will right away grasp your rss as I can not find your email subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have any? Please allow me recognize so that I may subscribe. Thanks.

  13. “Out of my notice, shopping for gadgets online can for sure be expensive, yet there are some tips and tricks that you can use to help you get the best offers. There are always ways to obtain discount offers that could make one to ge thet best gadgets products at the cheapest prices. Thanks for your blog post.”

  14. What i don’t understood is actually how you are not really much more neatly-appreciated than you may be right now. You’re very intelligent. You already know therefore considerably in the case of this subject, produced me individually consider it from so many numerous angles. Its like men and women aren’t interested except it’s one thing to do with Girl gaga! Your personal stuffs outstanding. At all times take care of it up!

  15. “Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with a few pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is fantastic blog. A great read. I’ll definitely be back.”

  16. Your style is unique compared to other folks I have read stuff from. I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I will just book mark this site.

  17. in the United States Fish and Wildlife Service.

  18. There is apparently a bundle to identify about this. I think you made various good points in features also.

  19. It as really a great and useful piece of information. I am glad that you shared this helpful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

  20. wow, awesome blog article.Really looking forward to read more. Much obliged.

  21. seo specialist vancouver

    Looking forward to reading more. Great post.Really looking forward to read more. Great.

  22. vancouver seo agency

    Pretty! This was an extremely wonderful article. Thank you for providing this information.

  23. seo vancouver bc

    Very good post.Really thank you! Will read on

  24. seo specialist vancouver

    wow, awesome blog article.Really thank you! Want more.

  25. vancouver seo agency

    Really appreciate you sharing this blog.Really looking forward to read more. Much obliged.

  26. You have made some good points there. I looked on the internet to learn more about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.

  27. you are actually a good webmaster. The site loading pace is incredible. It kind of feels that you’re doing any distinctive trick. Furthermore, The contents are masterwork. you have performed a wonderful job on this subject!

  28. Wonderful site you have here but I was wanting to know if you knew of any discussion boards that cover the same topics talked about in this article? I’d really like to be a part of online community where I can get advice from other experienced people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Kudos!

  29. seo marketing york region

    If some one wants to be updated with hottest technologies afterward he must be

  30. I value the blog article.Thanks Again. Great.

  31. craig's list vancouver

    It as not that I want to duplicate your web-site, but I really like the design. Could you let me know which design are you using? Or was it custom made?

  32. "time" "view" "track" "referrer" "user" "operations" "anonymous (not verified)" "details"

    This is really interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I have shared your website in my social networks!

  33. inbound marketing vancouver

    Very amusing thoughts, well told, everything is in its place:D

  34. It as nearly impossible to attain educated inhabitants in this exact focus, but you sound in the vein of you identify what you are talking about! Thanks

  35. seo consulting ottawa

    Thank you ever so for you article post.Really looking forward to read more. Really Cool.

  36. seo service canada

    Wow, marvelous blog layout! How lengthy have you been running a blog for? you make running a blog look easy. The overall look of your website is fantastic, as well as the content!

  37. sex toy shop near me

    There is a psychological vitamin between the virtual job and social functioning in following these components.

  38. seo vancouver

    You ave made some good points there. I looked on the net for more

  39. Nice blog here! Also your site loads up very fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as quickly as yours lol

  40. seo vancouver

    Pretty! This was an incredibly wonderful post. Many thanks for supplying this information.

  41. I hope you all have a great week. I’ve added a new list. This is the biggest list so far.

  42. seo vancouver

    Thank you, I have just been looking for information about

  43. seo vancouver

    Well I really enjoyed reading it. This post procured by you is very constructive for correct planning.

  44. seo vancouver

    Spot on with this write-up, I seriously believe that this website needs a lot more attention. I all probably be back again to see more, thanks for the advice!

  45. seo vancouver

    This is an awesome entry. Thank you very much for the supreme post provided! I was looking for this entry for a long time, but I wasn at able to find a honest source.

  46. seo vancouver

    In any case I all be subscribing to your rss feed and I hope

  47. Its wonderful as your other blog posts : D, thanks for putting up. “A single day is enough to make us a little larger.” by Paul Klee.

  48. affiliate marketing company in nigeria

    It as arduous to find knowledgeable individuals on this matter, however you sound like you already know what you are speaking about! Thanks

Tinggalkan Balasan